středa 18. dubna 2018

V hodinovém hotelu

Ten den se vyvíjel moc hezky. Postupně jsme vyjížděli z hor do zvlněné krajiny, kopce jsou kratší a méně prudké, tlacime jen občas. K obědu vynikající rizoto s vajickem, tady tomu říkají Mixado a člověk si může vybrat malou/stredni/velkou porci. Střední úplně stačí.
Jedeme zelenou krajinou lesů a pastvin, libujeme si, jak se nám den vydařil. Poslední kopec a pak už jen dolů, slunce už se sklání k obzoru, stmívá se tady před šestou, snad dorazíme se soumrakem.
Ale v sedle překvapení, najednou jsme uprostřed dolů. Kolem nás se řítí obrovské kamiony s železnou rudou, vedle rachoti dlouhatanske vlaky a vítr nám hází do očí zrnka ostrého prachu. Když jsem si pak večer vyndal kontaktní čočky, zůstaly na dně pouzdra černé závěje.
Mezitím se obloha pokryla temnymi mraky, setmělo se a začalo pršet. Z prachu na silnici se stává kluzka mastná esence, která nám stříká úplně všude, ale cítíme ji zejména v očích. Mezi lomozicimi kamiony dojíždíme k jedinému ubytování, které se podařilo najít, k motelu u dálnice.
Je to vlastně taková pevnost obklopená betonovou zdi, bytelna vrata a záhy pochopíme, proč na jejich webu je upozornění "adult only". Každý pokojík má vstup z vlastního soukromého parkoviště krytého zastenou, aby nikdo neviděl, jaké auto přijelo.
Pokojíčky jsou vybavené obrovskou postelí, na stěnách jsou zrcadla, součástí inventare je něco, co připomíná sportovní nářadí, my jsme si to pojmenovali jako šukací stolička. V televizi nepřetržitě běží porno a vypínačem u postele se dá pustit disko osvětlení.
Nás potěší zejména obrovský sprchový kout dizajnovany jednoznačně pro minimálně dva lidi. Když se v něm osprchuji, vypadá zhruba tak, jako bych v něm umyl jeden z těch obrovských kamiónů.
Objednanou večeři dostaneme rotačním okénkem ve zdi tak, aby nás nikdo neviděl a my nikoho. Stejně vrátíme nádobí poté, co povecerime v posteli, stůl zde není.
Naštěstí lednička je dobře vybavená a tak se ukolebame do spánku bez ohledu na rušný noční provoz v sousedních pokojích.
Snídani podanou opět do postele si užíváme už jako zkušení návštěvníci a dokonce si dopravame luxus všech šest v jedné posteli.

Žádné komentáře:

Okomentovat